✓ Kombucha-Abo:20% korting

✓Gratis verzending

✓ Kombucha-Abo:20% korting

Zutaten Fermentation Tee Wasser Zucker Scoby im Glas Kombucha Flasche auf Holzbrett

Van Merle von KOMBUCHERY

De juiste ingrediënten voor je fermentatie thuis

Kombucha zelf thuis fermenteren?

Je hebt maar 5 simpele ingrediënten nodig om het te maken. Deze ingrediënten kunnen worden gevarieerd en uitgewisseld, afhankelijk van uw smaak en persoonlijke voorkeuren. In principe raden we je aan om alleen biologische ingrediënten voor je Kombucha te gebruiken en je Scoby niet onnodig te voeden met mogelijke verontreinigende stoffen.

Om kombucha te maken heb je nodig:

  • 1 Grote glazen kan met wijde opening (ca. 1 - 2 liter inhoud) - goed afgespoeld met bijv. azijn en zonder afwasmiddel!
  • 1 Scoby"Kombucha Paddenstoel"
  • Thee – bijv. groene thee, zwarte thee, witte thee (zonder smaakstoffen/kunstmatige toevoegingen)
  • rietsuiker
  • Water – bij voorkeur gefilterd
  • Startvloeistof of afgewerkte zeer zure kombucha met een neutrale smaak als startervloeistof
  • 1 ademend, schoon laken

    Waar kan ik een Scoby krijgen?

    Je kunt je Scoby - Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast - gemakkelijk online kopen of als je het geluk hebt dat een andere Kombucha-liefhebber je een paddenstoelenthee geeft. Normaal gesproken wordt de startvloeistof bij de meeste leveranciers geleverd.

    Danke für's Lesen!

    Bedankt voor het lezen! Je kunt meer van mijn artikelen vinden van A, zoals Non-Alcoholic Kombucha Cocktails, tot Z, zoals Lemon- Ingwer Kombucha, op onze KOMBUCHERY Blog. Laten we samen meer leren over kombucha!
    Merle door Kombuchery

    Hinweis: Dieser Artikel ist ausschließlich für Informationszwecke bestimmt und nicht als professionelle Analyse, Beratung oder medizinische Auskunft zu verstehen, sondern enthält die persönliche Meinung des Autors, basierend auf recherchierter Fachliteratur und eigener Erfahrung zum Thema.

    0 berichten

    Een reactie achterlaten

    Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden