✓ Kombucha-Abo: 20% Rabatt

✓ Kostenloser Versand

✓ Kombucha-Abo: 20% Rabatt

Zutaten Fermentation Tee Wasser Zucker Scoby im Glas Kombucha Flasche auf Holzbrett

Van Merle von KOMBUCHERY

De juiste ingrediënten voor je fermentatie thuis

Kombucha zelf thuis fermenteren??

Voor deJe hebt maar 5 simpele ingrediënten nodig om het te maken. Deze ingrediënten kunnen worden gevarieerd en uitgewisseld, afhankelijk van uw smaak en persoonlijke voorkeuren. In principe raden we aan om voor je kombucha alleen biologische ingrediënten te gebruiken en je Scoby niet onnodig te voeden met mogelijk schadelijke stoffen.

Om kombucha te maken heb je nodig:

  • 1 grote glazen kan met wijde opening (ca. 1 - 2 liter inhoud) goed afgespoeld met bijv. azijn en zonder afwasmiddel!!
  • 1Scoby "kombucha paddestoel"
  • thee – bijv. groene thee, zwarte thee, witte thee (zonder smaakstoffen/kunstmatige toevoegingen)
  • rietsuiker
  • Water wordt op zijn best gefilterdt
  • Startvloeistof of afgewerkte zeer zure kombucha met een neutrale smaak als startervloeistof
  • 1 ademend, schoon laken

    Waar kan ik een Scoby krijgen??

    Je mag je Scoby hebben Symbiotische cultuur van bacteriën en gist – Je kunt het gemakkelijk online kopen of je hebt het geluk dat een andere Kombucha-liefhebber je een theepaddenstoel geeft. Normaal gesproken wordt de startvloeistof bij de meeste leveranciers geleverd.

    KOMBUCHERY Blog Autor Merle 

    Bedankt voor het lezen!
    Meer van mijn artikelen van A, zoals alcoholvrije Ingwer , tot Z, zoals citroengemberkombucha, vind je op onzeKOMBUCHERY Blog. Laten we samen meer leren over kombucha!
    Merle door Kombuchery

    Danke für's Lesen!


    Hinweis: Dieser Artikel ist ausschließlich für Informationszwecke bestimmt und nicht als professionelle Analyse, Beratung oder medizinische Auskunft zu verstehen, sondern enthält die persönliche Meinung des Autors, basierend auf recherchierter Fachliteratur und eigener Erfahrung zum Thema.

    0 berichten

    Een reactie achterlaten

    Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden