✓ Kombucha-Abo:20% korting

✓Gratis verzending

✓ Kombucha-Abo:20% korting

10 Fakten zu Kombucha kaufen oder selber brauen Inhaltsstoffe

Van Merle von KOMBUCHERY

Gefermenteerde theedrank - 10 interessante kombucha-feiten

Wat kun je nog meer leren over Kombucha

1. Houdbaarheid van kombucha

Echte ongepasteuriseerde kombucha is ongeveer 3 tot 9 maandenduurzaam. Na het bottelen wordt het volledige fermentatieproces niet direct gestopt. De theedrank moet daarom zo koel en donker mogelijk worden bewaard. Dit werkt het beste in de koelkast of in een koele ruimte. Hier wordt het niet blootgesteld aan invloeden van buitenaf en kan het beschermd tegen zon en hitte worden bewaard. Kombucha die niet op een koele plaats wordt bewaard, zal ook niet bederven. Het smaakt alleen zuurder en ontwikkelt meer natuurlijk koolzuur.

2. Kombucha als azijnvervanger

Kombucha die je thuis per ongeluk te lang hebt laten fermenteren, is zo lekker te proevenazijnvervanger gebruiken. Het krijgt dan een smaak die lijkt op appelciderazijn.

3. Hoeveel alcohol zit er in de kombucha?

De duur en het type gisting hebben niet alleen invloed op de smaak, maar ook op het alcoholgehalte. Kombucha kan tot 3% alcohol bevatten. In feite is het meestal minder. Na 14 dagen fermentatie is het alcoholgehalte 0,5 tot 1%.Volgens de Duitse levensmiddelenwetgeving mag een drank als niet-alcoholisch worden aangemerkt als deze maximaal 0,5% alcohol bevat.l. Kombucha van KOMBUCHERY bevat meestal niet meer dan 0,5% alcohol.

4. Kombucha voor zwangere vrouwen?

Vanwege het lage alcoholgehalte kunnen zwangere vrouwen envrouwen die borstvoeding geven speel het veilig en drink geen kombucha.

5. Kombucha voor het immuunsysteem

Het is moeilijk te geloven, maar de GALT bevindt zich in het darmslijmvlies en is de grootste verzameling belangrijke afweercellen in ons lichaam. Hier leeft ongeveer 70% van de immuuncellen, die de aanmaak van een grote verscheidenheid aan afweercellen stimuleren en tegelijkertijd weten te kiezen tussen goede en slechte stoffen en belangrijke voedingsstoffen doorlaten.en. De darm is veel meer dan onze dagelijkse hulp bij het verteren van het voedsel dat we eten. Het helpt de hersenenimmuun verdediging en voedt de hersenen met veel belangrijke informatie. Des te belangrijker is het om de darmen te ondersteunen door middel van voeding en deze een beetje te helpen, bijvoorbeeld bij regelmatige consumptie van Kombucha.

6. Ingrediënten van Kombucha

In slechts één fles kan het anders zijn Aminozuren, barnsteenzuur, boterzuur, enzymen, azijnzuur, gluconzuur, glucarinezuur, catechinen en andere polyfenolen, B-vitamines, levende melkzuurbacteriën voorwaarde. Geen wonder dat we altijd van degezond alternatief tot conventionele frisdranken.

7. Suiker in Kombucha

De toegevoegde suiker is vooral nodig voor de micro-organismen tijdens de fermentatie. Gist en bacteriën hebben suiker nodig als voedselbron voor de stofwisselingsprocessen. Uiteindelijk blijft er, afhankelijk van het type gisting, een suikergehalte van 3 g tot 12 g suiker per 100 ml in de fles. Bij KOMBUCHERY zijn we een van de weinige fabrikanten die zich aan de ondergrens van 3 g suiker per 100 ml houden. Toch heeft onze smaak er geen last van.

8. Kombucha geschikt voor kinderen?

Vanwege het lage alcoholgehalte mogen kinderen Kombucha niet elke dag of te vaak consumeren. Een maximum van ca. 125 ml per dag wordt aanbevolen.

9. Kombucha voor veganisten

Geen probleem! We praten altijd over levende culturen in onze kombucha, maar die van ons is Kombucha vegan en zelfs gecertificeerd door de Vegan Society. 

10. Koop kombucha of brouw het zelf?

Beide hebben natuurlijk hun voor- en nadelen. Met een beetje ruimte in de keuken, een beetje geduld en doorzettingsvermogen kan Kombucha in kleine hoeveelheden thuis gemaakt worden. net zoFermentatie beginner Toch kunnen er bij de eerste pogingen soms vreemde smaken ontstaan. Rechtstreeks gekocht bij een professional, u weet altijd welke smaak u te wachten staat. Het hangt er dus vanaf hoe geïnteresseerd je bent in fermenteren en hoeveel moeite en tijd je erin wilt steken.

Danke für's Lesen!

Bedankt voor het lezen! Je kunt meer van mijn artikelen vinden van A, zoals Non-Alcoholic Kombucha Cocktails, tot Z, zoals Lemon- Ingwer Kombucha, op onze KOMBUCHERY Blog. Laten we samen meer leren over kombucha!
Merle door Kombuchery

Hinweis: Dieser Artikel ist ausschließlich für Informationszwecke bestimmt und nicht als professionelle Analyse, Beratung oder medizinische Auskunft zu verstehen, sondern enthält die persönliche Meinung des Autors, basierend auf recherchierter Fachliteratur und eigener Erfahrung zum Thema.

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden