✓ Kombucha-Abo:20% korting

✓Gratis verzending

✓ Kombucha-Abo:20% korting

Liegende Glasflasche zwei Glaeser mit Kombucha

Van Merle von KOMBUCHERY

Glazen fles voor biologische kombucha

Omdat blikken milieuvriendelijk zijn!

Veel kombucha-merken adverteren met de lichte en ongecompliceerde verpakking in de vorm van een blikje. We denken dat een echte kombucha-liefhebber de theedrank uit de glazen fles drinkt. Dit is niet alleen emotioneel, maar in veel opzichten ook gezonder voor u en uw omgeving. We hebben voor u samengevat waarom wij vinden dat kombucha in de glazen fles thuishoort en niet in het aluminium blikje.

1. Ik wil live kombucha zien, niet alleen proeven

In de meeste gevallen wordt de gefermenteerde theedrank niet alleen gedronken omdat hij super verfrissend en lekker is. Het draagt bij aan een gezonder leven en ondersteunt vooral de darmen in de vorm van de vele levende culturen en voedingsstoffen. 

Het blikje verbergt de theedrank en zijn levendige culturen volledig. Als je geen glas bij de hand hebt, drink je de kombucha uit het blik, zonder enig idee van de kleur en de huidige staat van de drank. Als de juiste koeling werd verwaarloosd, is het mogelijk doorgegaan met fermenteren en zijn er kleine miniculturen gevormd. Bij een ondoorzichtig blikje kan dit leiden tot een onaangename verrassing in de vorm van een glibberige cultuur in de mond. In de glazen fles had je ze allang ontdekt.

Kombucha moet worden beschermd tegen UV-stralen en wordt daarom vaak afgevuld in bruine glazen flessen. Doordat we onze flessen in ondoorzichtige dozen bewaren en vervolgens direct bij onze dealers gekoeld worden, zijn onze flessen voldoende beschermd.

Natuurlijk weigeren we Kombucha in plastic flessen omdat de verschillende organische zuren die door de theeschimmel worden gevormd, niet alleen met metaal maar ook met plastic kunnen reageren en de kombucha kunnen besmetten.

 

Dosenproduktion Getraenkedosen

 

2. Aluminium blikjes zijn aan de binnenkant gecoat met plastic, waarvan de meeste BPA . bevattenA

Blikken dienen beschermd te worden tegen corrosie zodat er geen metalen los kunnen komen en in de vloeistof in het blik terecht kunnen komen. Dit kan de smaak en kleur van de drank veranderen. Om deze reden is het oppervlak van een blik bedekt met een epoxyplastic in de vorm van een dunne film. Bisfenol-A (BPA) is bijna altijd aanwezig in deze stof.

Verschillende onafhankelijke wetenschappers en milieuorganisaties waarschuwen al lang voor de schadelijke effecten van BPA op het menselijk lichaam en zijn hormonen. Wetenschappers twijfelen ook aan een veilige dosis van de chemische stof, zoals vaak wordt beweerd.

Het stemt tot nadenken dat zelfs met lage niveaus van BPA, als je regelmatig kombucha uit een blikje consumeert, de niveaus van de chemische stof uiteindelijk vrijwel oncontroleerbaar kunnen oplopen.

Hoge zuurgraad, zoals die in kombucha wordt aangetroffen, intensiveert de penetratie van BPA. Volgens consumentenadviescentra heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid begin januari 2015 een voorlopige nieuwe limiet voor de inname van bisfenol A aangekondigd. De dagelijkse inname die als veilig wordt beschouwd, is verlaagd van 50 microgram per kilogram lichaamsgewicht naar 4 microgram per kilogram lichaamsgewicht..”

 

Aluminiumdose im Getreidefeld

 

3. Hoe slecht is een blikje voor het milieu??

Na een lange pauze heeft het blik langzaam zijn weg terug gevonden naar de supermarktschappen en cafés. Het beeld lijkt goed gepolijst te zijn. Verschillende retailers adverteren met slogans zoals die van de Association of Can Manufacturers dat een blik een recyclingpercentage heeft van 99 procent en dat het licht van gewicht is in vergelijking met een glazen fles CO“CO² bespaart op vervoer. Als je de processen onder de loep neemt, wordt al snel duidelijk dat de gerecyclede blikken niet echt altijd nieuwe blikken worden..

Slechts 50 tot 70 procent van het gerecyclede materiaal wordt gebruikt voor nieuwe blikken, maar niet zonder dat de benodigde 30 tot 50 procent nieuw aluminium wordt toegevoegd.Omgekeerd geldt: hoe minder blikken er worden geproduceerd, hoe minder nieuw aluminium er nodig is.

Daarbij komt nog de grote hoeveelheid energie die nodig is om aluminium blikjes te produceren. Bovendien heeft het blik een relatief hoge recyclinginspanning in de vorm van een meertrapsproces.

Wat ons met name belet om te bottelen, is het feit dat in verschillende landen zoals Brazilië of Indonesië oerbossen en regenwouden worden gekapt om bauxiet, de grondstof voor aluminium, te delven. Dat kunnen we niet rijmen met ons biologische product. De glazen fles is nog steeds een van de zwaarste in vergelijking met andere tijdens transport en heeft daar een verhoogde CO2² Evenwicht, maar ondertussen is het aandeel gebroken glas in glazen flessen tot 83 procent en volgens de nieuwste technologie wordt slechts ca. 150 ml water per fles gebruikt voor het reinigen.

Danke für's Lesen!

Bedankt voor het lezen! Je kunt meer van mijn artikelen vinden van A, zoals Non-Alcoholic Kombucha Cocktails, tot Z, zoals Lemon- Ingwer Kombucha, op onze KOMBUCHERY Blog. Laten we samen meer leren over kombucha!
Merle door Kombuchery

Hinweis: Dieser Artikel ist ausschließlich für Informationszwecke bestimmt und nicht als professionelle Analyse, Beratung oder medizinische Auskunft zu verstehen, sondern enthält die persönliche Meinung des Autors, basierend auf recherchierter Fachliteratur und eigener Erfahrung zum Thema.

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden