✓ Kombucha-Abo:20% korting

✓Gratis verzending

✓ Kombucha-Abo:20% korting

Frau in Yoga Bekleidung formt Herz mit Haenden vor ihrem Bauch

Van Merle von KOMBUCHERY

Darmgezondheid - Uw microbioom beter begrijpen

Het myBioma-microbioomanalyseteam van experts zal u informeren!

We drinken niet alleen Kombucha met passie, we zijn ook geïnteresseerd in alle belangrijke onderwerpen die te maken hebben met darmgezondheid en alles wat daarbij komt kijken. Het lag dan ook voor de hand om van gedachten te wisselen met de experts van myBioma en hun myBioma microbioomanalyse te testen. Bovenal zijn we natuurlijk geïnteresseerd hoe onze kombucha onze darm heeft beïnvloed . Daarover meer na het interview!

Wie zit er achter myBioma en hoe ben je op het idee gekomen om een microbioomanalyse te ontwikkelen?

myBioma is in 2018 opgericht door Dr. Barbara Sladek en dr. medisch Univ. Nikolaus Gasche opgericht. Ons oprichtersteam heeft een relevante achtergrond in moleculaire biologie en geneeskunde. Barbara Sladek heeft een doctoraat in de biochemie (Oxford, VK) en een graad in moleculaire biologie (Universiteit van Wenen). Nikolaus Gasche is arts en serie-ondernemer.

Barbara en Nikolaus hadden hun eerste discussies over het belang van het darmmicrobioom, ver van Wenen in Ghana. Barbara was er als reiziger, Nikolaus als stagiaire. Drie jaar en vele discussies later voerden ze hun plan uit en richtten ze de biotech start-up myBioma op met een focus op next-generation sequencing, een wetenschappelijk en IT-zwaar proces.n.

Het doel is het belang van het darmmicrobioom vragen en een analyse van de darmgezondheid als een routinemaatregel bewerkstelligen.

Buchtitel myBioma gruene Aepfel Muesli Papaya

 

Wat wordt bedoeld met de term microbioom??

Het microbioom is de Verzameling van de biljoenen micro-organismen die in en op ons lichaam leven . Het bestaat voornamelijk uit bacteriën, maar bevat ook schimmels, virussen en oerbacteriën. In totaal leven er meer dan 30 biljoen bacteriën van meer dan 1000 soorten bacteriën in ons meer bacteriën dan wij lichaamscellen hebben.

Het is fascinerend welke invloed het microbioom heeft op onze algehele gezondheid: naast typische spijsverteringsproblemen zoals constipatie, diarree, winderigheid of een opgeblazen buik, kunnen ook klachten met calorieverbruik, huid, cardiovasculair systeem, insulinebalans of onze psyche hun oorzaak hebben hier. Ons microbioom communiceert rechtstreeks met onze hersenen en beïnvloedt zo ons gedrag. Des te belangrijker is het om aandacht te besteden aan de gezondheid van je eigen microbioom!

 

myBioma Gruenderteam Dr med univ Nikolaus Gasche Dr Barbara Sladek
 Het oprichtende team van myBioma, Dr. medisch Univ. Nikolaus Gasche en dr. Barbara Sladek

Wat onderscheidt myBioma van een conventioneel ontlastingsmonster bij de dokter??

Wat vaak wordt gevraagd is waarom de analyse bij de huisarts goedkoper en veel sneller is. Dat is natuurlijk waar, maar de analyse van de arts wordt uitgevoerd op basis van ontlastingsculturen. Dergelijke culturen zijn een van de oudste analysemethoden (sinds 200 jaar) en zijn onnauwkeurig in de kwantitatieve detectie van verschillende bacteriën. Bovendien herkent een analyse met ontlastingscultuur slechts gemiddeld 10 verschillende bacteriesoorten, terwijl de myBioma-methode (Next Generation Sequencing) meer dan 1000 verschillende bacteriesoorten kan herkennen. Door de complexiteit van Next Generation Sequencing is de analyse erg duur. Je krijgt echter een heel ander resultaat. Je ontdekt niet alleen welke bacteriën in je eigen darmen leven, maar ook waar ze verantwoordelijk voor zijn. Het geheel wordt duidelijk opgesteld in een individueel microbioomrapport inclusief suggesties voor verbetering. Ook hebben we een eigen app ontwikkeld, waarin het resultaat ook op te roepen is.


Hoe werkt de myBioma microbioomanalyse precies?

We hebben geprobeerd het proces zo eenvoudig mogelijk te maken. De kit kan online worden gekocht via onze website: www.mybioma.com direct bij u thuis besteld worden gemaakt, wat ook het verwijderen van de ontlasting prettiger maakt. Het monster kan daarom in het vertrouwde toilet worden genomen en met een gefrankeerde retourenvelop naar ons worden teruggestuurd. De kit bevat nauwkeurige instructies en Hilfe voor het verwijderen van de ontlasting. Daarna hoeft het monster alleen op onze homepage of app te worden geactiveerd. We geven altijd statusupdates over waar het monster zich op dit moment bevindt. Wanneer we het monster ontvangen, geven we het rechtstreeks door aan ons partnerlaboratorium, dat zich in het algemeen ziekenhuis van Wenen bevindt. We werken ook samen met de Medische Universiteit van Wenen. Hier wordt de ontlasting gesequenced, wat tot 6 weken kan duren. We krijgen dan een enorme dataset binnen, die onze bio-informatici op een overzichtelijke manier voorbereiden zodat jij kunt Gezondheidsrapport van je eigen microbioom ontvangt. U kunt hier ook ons voorbeeldrapport bekijken.

Welke tips geef je je testers met een onevenwichtig microbioom??

Allereerst: we raden geen probiotica, medicijnen of andere wonderpillen aan. Met de juiste voeding en levensstijl kunnen we de juiste bacteriën voeden en vermenigvuldigen zodat ze weer voor ons aan het werk gaan. Over het algemeen heeft een gezonde levensstijl een positief effect op ons microbioom.Bij myBioma vatten we vijf pijlers van een gezond darmmicrobioom samen: Eerst en vooral voeding. Niet alleen de kwaliteit van ons eten telt, maar vooral hoe we eten. Haastig eten kan onze darmen belasten, wat ons bij het tweede punt brengt:: Stress is een van de belangrijkste oorzaken van ziekte in onze samenleving en ook ons microbioom wordt er negatief door beïnvloed. Een ander belangrijk aspect is de regelmatige lichaamsbeweging , dat onze darmen activeert en het beste in de frisse lucht kan. Voldoende slaap is ook goed voor ons microbioom. Ten slotte moeten toxines zoals alcohol, nicotine en medicatie worden genoemd, die zoveel mogelijk moeten worden vermeden. In het microbioomrapport krijgt iedereen wetenschappelijk onderbouwde voedingssuggesties die gemakkelijk te integreren zijn in het dagelijks leven. Om bijvoorbeeld de darm-hersen-as te versterken, is het belangrijk om omega-3-vetzuren in je voeding op te nemen. Omega-3-vetzuren verminderen het risico op hersengerelateerde ziekten en bevorderen gunstige darmbacteriën. Omega-3 vetzuren komen voor in vette vis zoals forel, zalm en sardines, avocado, spinazie, noten en zaden, maar ook in biologische koudgeperste olijfolie.


Welk dieet kan het microbioom ondersteunen?

Een gevarieerde en gevarieerde voeding meestal is groenten en fruit de beste keuze om onze goede darmbacteriën te voeden. De juiste voeding legt de basis voor een gezond microbioom. Het is ook belangrijk voldoende prebiotica en probiotica uit natuurlijke bronnen integreren.

Prebiotica zijn niet-verteerbare voedingsbestanddelen die helpen door specifiek de groei van goede darmbacteriën te stimuleren. Voorbeelden van prebiotische voedingsmiddelen zijn uien, knoflook, aardpeer, prei, asperges, bonen, bananen, witlof, artisjokken, paardenbloem, appels, lijnzaad of kool.

Probiotica zijn levende micro-organismen die aan verschillende voedingsmiddelen worden toegevoegd. Ze hebben gezondheidsbevorderende effecten en zitten bijvoorbeeld in natuurlijke yoghurt (ongezoet!), Zuurkool of kombucha bevatten.


Wat denk je van gefermenteerd voedsel, zoals kombucha, dat ze de darmgezondheid kunnen verbeteren??

Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kombucha bevatten verschillende bacteriestammen die de regeneratie van de darm kunnen ondersteunen. Er is bijvoorbeeld ook aangetoond dat dergelijke bacteriën de hersenactiviteit veranderen die verband houdt met stress en emotieregulatie, wat leidt tot een verbetering van de antioxidantstatus. Dit heeft weer invloed op de insulinebalans. Dus we denken dat gefermenteerde voedingsmiddelen geweldig zijn en bevelen ze in ons rapport aan voor verschillende kwalen.


Zou je bij psychische problemen ook een microbioomanalyse aanraden om een eventuele disbalans in de darm uit te sluiten??

Natuurlijk raden we altijd aan om bij ernstige problemen contact op te nemen met een arts. Toch kan het handig zijn om bij psychische problemen eens naar het microbioom te kijken. De darm is de thuisbasis van meer dan 100 miljoen zenuwcellen die naar de hersenen leiden. Dat zijn zelfs meer zenuwcellen dan alle zenuwcellen die van de hersenen naar het hele lichaam leiden. Dit betekent dat de darmen voortdurend informatie uitwisselen met de hersenen. Het zenuwstelsel van de darm gebruikt dezelfde neurotransmitters (zenders van informatie tussen cellen) als de hersenen en neurotransmitters spelen een belangrijke rol bij psychische aandoeningen zoals depressie. De stofwisseling van de bacteriën in het spijsverteringskanaal kan de balans van hersenboodschappers zoals noradrenaline, dopamine of serotonine verstoren en zo de gemoedstoestand beïnvloeden.

We hebben ons rapport ook aan dit onderwerp gewijd, zodat u met myBioma meer te weten kunt komen over uw eigen darm-hersen-as.


Mijn ervaringen met de myBioma microbioomanalyse!

Ik had zelfs het genoegen om de myBioma-microbioomanalyse zelf te testen. De test in combinatie met de zeer goed gestructureerde app was erg interessant. Want interessante vragen over verschillende eetgewoonten en klachten etc. worden vooraf gesteld.

Na het opsturen van het monster wachtte ik met spanning op mijn resultaat en werd ik regelmatig op de hoogte gehouden van de laatste status van het monster.

Mijn persoonlijke microbioomrapport was ook bovengemiddeld. De microbiële samenstelling, voeding en voedselconversie en gezondheid waren uitstekend. Daarnaast wordt de samenstelling van de bacteriën uitgebreid vermeld. Mijn biodiversiteit en probiotische bacteriën zijn ook bovengemiddeld.

Ik ben heel blij dat ik er een heb uitgebalanceerde voeding in combinatie met kombucha voor een gezond darmmicrobioom lijkt te schelen. De app biedt ook belangrijke tips om de meest uiteenlopende klachten aan te pakken en neemt de gebruiker echt bij de hand. Hier zijn een paar fragmenten uit mijn persoonlijke test. Dit is echter maar een heel klein deel van de complexe analyse.

 

Tabelle mikrobielle Zusammensetzung Ernaehrung GesundheitUebersicht Artenreichtum Bakterien
Ansicht Mikrobiom hervorragend Probiotische Bakterien hervoragendAnsicht Nahrungsverwertung Enterotyp 3

 

Met de code KOMBUCHERY10 je snapt het trouwens 10% korting naar de myBioma microbioomanalyse!

Danke für's Lesen!

Bedankt voor het lezen! Je kunt meer van mijn artikelen vinden van A, zoals Non-Alcoholic Kombucha Cocktails, tot Z, zoals Lemon- Ingwer Kombucha, op onze KOMBUCHERY Blog. Laten we samen meer leren over kombucha!
Merle door Kombuchery

Hinweis: Dieser Artikel ist ausschließlich für Informationszwecke bestimmt und nicht als professionelle Analyse, Beratung oder medizinische Auskunft zu verstehen, sondern enthält die persönliche Meinung des Autors, basierend auf recherchierter Fachliteratur und eigener Erfahrung zum Thema.

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden