drei Glasflaschen Kombucha mit Fruechten Erdbeeren

Zomerrecepten met Kombucha - Vier gezonde versnaperingen

De gefermenteerde theedrank als dorstlessende zomerdrank

Gezonde verfrissing hoeft niet ingewikkeld te zijn

De zomer is op zijn best en we smelten langzaam weg. Een goede reden om je kombucha wat pit te geven en een paar heerlijke extra smaken door je zomerdrankjes te mengen. Er zijn geen grenzen aan uw verbeelding als het gaat om smaak. We hebben hele speciale zomerdrankjes voor je gemaakt en wensen je veel plezier met het mixen en daarna genieten!


zoete biet

Ingrediënten (voor 2 porties):

  • 4 cm geschilde en fijngehakte Ingwer
  • 300 ml naturelkombucha
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 100 ml wortelsap
  • 100 ml bietensap
  • 2 theelepels vers geperst citroensap

    En zo wordt het gemengd:

    Mix alle ingrediënten ongeveer 15 seconden in een blender en klaar is je kombucha zomerdrankje.


    Bessen Limonade Smoothie

    Ingrediënten (voor 2 porties):

    • 200 ml natuurlijke kombucha
    • 200 ml biologische limonade
    • 1 kopje bevroren bosbessen
    • 1 banaan
    • 2 kopjes ijsblokjes
    • verse munt voor garnering

      En zo wordt het gemengd:

      Voor dit heerlijke drankje heb je een blender nodig met veel kracht. Voeg de kombucha en de overige ingrediënten toe aan de blender en mix tot je een heerlijke, koele smoothie hebt. Versier vervolgens met muntblaadjes.


      Energie boost

      Perfect voor die hete middagen wanneer je een beetje slap bent en je genoeg van koffie en andere energiedrankjes hebt gehad.

      Ingrediënten (voor 2 porties):

      • 400 ml natuurlijke kombucha
      • ¼ theelepel gemalen kurkuma
      • ¼ theelepel cayennepeper
      • ijsblokjes
      • 2 plakjes komkommer

      En zo wordt het gemengd:

      Meng de kombucha met kurkuma en cayennepeper en giet in een bak met ijsblokjes. Versier met een komkommer en klaar is je energieboost!


      Ginger Kombucha Mule

      Kombucha kan ook perfect gemengd worden met alcohol en geeft een heel speciale kick aan elke cocktail. Voor onze Ginger Kombucha Mule gebruiken we onze Ingwer Kombucha.

      Ingrediënten (voor 2 porties):

      • 200 tot 400 mlKombucha Ingwer
      • Sap van een halve limoen
      • 12cl wodka
      • 6 plakjes komkommer
      • munt
      • ijsblokjes

        En zo wordt het gemengd:

        Schenk het limoensap, de wodka en de Ingwer in een glas met de ijsblokjes. Roer vervolgens en serveer met munt- en komkommerschijfjes.

        Onderkant boven!

        KOMBUCHERY Blog Autor Merle 

        Bedankt voor het lezen!
        Meer van mijn artikelen van A, zoals alcoholvrije Ingwer , tot Z, zoals citroengemberkombucha, vind je op onzeKOMBUCHERY Blog. Laten we samen meer leren over kombucha!
        Merle door Kombuchery

        Hinweis: Dieser Artikel ist ausschließlich für Informationszwecke bestimmt und nicht als professionelle Analyse, Beratung oder medizinische Auskunft zu verstehen, sondern enthält die persönliche Meinung des Autors, basierend auf recherchierter Fachliteratur und eigener Erfahrung zum Thema.

        0 reacties 0

        Laat een reactie achter

        Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.

        Lees verder