✓ Kombucha-Abo: 20% Rabatt

✓ Kostenloser Versand

✓ Kombucha-Abo: 20% Rabatt

Zwei Einmachglaeser mittelgross mit Kombucha mit Tuechern abgedeckt

Van Merle von KOMBUCHERY

Wereld Kombucha Dag - Terug naar het oorspronkelijke dieet

Waarom Kombucha je leven kan verrijken

Op 21 februari 2020 was het Wereld Kombucha Dag! Onze persoonlijke favoriete dag! Waarom houden we zo veel van Kombucha en waarom kan het goed voor je lichaam zijn om conventionele frisdranken te vervangen door Kombucha?

Mann medietiert auf Wiese Abendsonne

 

Terug naar een origineel dieet

De gefermenteerde theedrank is niet alleen een verfrissend drankje, maar een manier van leven. In het leven moet vaak alles heel snel gaan en de vele prikkels overspoelen ons of externe omstandigheden bouwen druk op. Om kombucha te maken, moeten we geduld hebben en de fermentatie langzaam laten verlopen. Het eindresultaat is een levendig, lekker en verfrissend drankje dat ons leven op natuurlijke wijze verrijkt. Het is vegan en van nature probiotisch en kan een positieve invloed hebben op je gezondheid. Het loont om geduld te hebben. Goede dingen komen meestal pas na verloop van tijd tot stand en kunnen dan het leven op de lange termijn veranderen. Een drankje dat gemaakt is door een ambachtelijk ambacht en, in lijn met de Slow Food-beweging, niet alleen goed smaakt, maar ook voedzaam is en de hulpbronnen van onze aarde en ons milieu niet onnodig belast.

 

Tasse auf Untertasse mit Kombucha auf Decke Tuch

 

Kombucha is gemaakt van een theebasis

Een goede en lekkere thee is essentieel voor een smaakvolle Kombucha. dethee schimmel Bestaat uit verschillende gisten en bacteriën, evenals kleine micro-organismen, en heeft voedingsstoffen zoals cafeïne, stikstof en theanine nodig om te groeien en te bloeien. Deze komen voor in de theesoorten van Camellia Sinensis. Thee voorziet de Scoby van belangrijke antioxidanten en polyfenolen en dient als voedingsbodem. Het heeft ook veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine C en B. Na de fermentatieperiode van maximaal 14 dagen wordt de aanvankelijke gesuikerde thee een Frisdrank met een relatief laag suikergehalte. De suiker wordt bijna volledig gemetaboliseerd door de Scoby en andere belangrijke voedingsstoffen kunnen worden geproduceerd. Deze omvatten bijvoorbeeld organische zuren en vitamines, evenals gluconzuur, dat verantwoordelijk is voor de kombucha-smaak.


Bespaar op supplementen door bewuste voeding

We letten vaak niet genoeg op wat we eten en hebben dus tekortkomingen die velen van ons proberen te compenseren met supplementen. Als je je voeding onder de loep neemt, zijn er soms maar kleine stelschroefjes die ons kunnen helpen deze voedings- of vitaminetekorten te voorkomen. Door regelmatig bepaalde voedingsmiddelen te eten, kun je ze vermijden en bijna helemaal zonder supplementen. Kombucha kan ook zo'n stelschroef voor je zijn.


Deze ingrediënten kunnen ontstaan tijdens de fermentatie van kombucha:

aminozuren Het menselijk lichaam bestaat naast water voor een groot deel uit aminozuren, de kleinste bouwstenen van eiwitten. Deze zijn belangrijk voor de vorming van nieuwe vitale eiwitten en spelen ook een sleutelrol bij de overdracht van impulsen tussen zenuwcellen en bij de stofwisseling.
boterzuur Dit zuur wordt aangemaakt door de afbraak van glucose en verschillende bacteriestammen in kombucha, die ook in de menselijke dikke darm te vinden zijn. Het betekent dat er zich gezonde darmcellen kunnen vormen en ontstekingen worden geremd.
barnsteenzuur

Als supplement wordt vaak het zogenaamde barnsteenzuur gebruikt dat een positief effect heeft op het menselijk organisme. Het dient als een antioxidant, zou het herstel van het zenuwstelsel bevorderen en de veroudering van menselijke cellen vertragen. Het breekt ook acetaldehyde af, een giftig bijproduct van het alcoholmetabolisme, wat kan helpen bij het verlichten van ongemakkelijke katers.

B-vitamines

De groep B-vitamines is enorm en beïnvloedt veel verschillende lichaamssystemen. De volgende B-vitamines werden gevonden in onderzochte kombucha-monsters:

  • Vitamine B1
  • Vitamine B2
  • Vitamine B3
  • Vitamine B5
  • Vitamine b12
azijnzuur Het azijnzuur dat wordt geproduceerd tijdens de fermentatie van Kombucha maakt het bijna onmogelijk voor Kombucha om de thee te besmetten met vreemde microben (micro-organismen). Het heeft een sterke antibacteriële werking. Het kan ook de bloedsuikerspiegel verlagen omdat het betrokken is bij de afbraak van suiker en zetmeel.
enzymen

Enzymen zijn eiwitten die zijn opgebouwd uit aminozuren en fungeren als katalysatoren voor chemische processen in het menselijk lichaam. Ze ondersteunen de spijsvertering en helpen het lichaam verschillende voedingsstoffen op te nemen uit koolhydraten, plantaardige vezels, vetten en eiwitten.

gluconzuur Wanneer glucose wordt afgebroken, is gluconzuur een bijproduct van de bacterie Gluconobacter. Deze bacterie komt zowel in onze darmen als in kombucha voor.
Probiotische melkzuurbacteriën De ophoping van levende micro-organismen kan een bijzonder gezondheidsbevorderend effect hebben op het menselijk organisme. Vooral de darmen kunnen baat hebben bij probiotische melkzuurbacteriën. Ze ondersteunen actief het behoud en de ontwikkeling van de darmflora en versterken tegelijkertijd het immuunsysteem.

 

KOMBUCHERY Blog Autor Merle 

Bedankt voor het lezen!
Meer van mijn artikelen van A, zoals alcoholvrije Ingwer , tot Z, zoals citroengemberkombucha, vind je op onzeKOMBUCHERY Blog. Laten we samen meer leren over kombucha!
Merle door Kombuchery

Danke für's Lesen!

Danke für's Lesen! Weitere meiner Artikel von A, wie alkoholfreien Kombucha-Cocktails bis Z, wie Zitrone-Ingwer Kombucha, findest du auf unserem KOMBUCHERY Blog. Lass uns gemeinsam mehr über Kombucha lernen!
Merle von Kombuchery

Hinweis: Dieser Artikel ist ausschließlich für Informationszwecke bestimmt und nicht als professionelle Analyse, Beratung oder medizinische Auskunft zu verstehen, sondern enthält die persönliche Meinung des Autors, basierend auf recherchierter Fachliteratur und eigener Erfahrung zum Thema.

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden