Eine Flasche zwei Einmachgläser zwei Trinkgläser mit Kombucha auf Tisch

Kombucha ingrediënten kort uitgelegd - wat zit erin?

Tijdens de fermentatie kunnen in kombucha talloze gezonde voedingsstoffen worden geproduceerd

Zodat je weet welke zuren, vitamines en enzymen In dit artikel hebben we Kombucha nader bekeken en wat het kan doen.

Gezonde zuren

aminozuren

Het menselijk lichaam bestaat naast water voor een groot deel uit aminozuren, de kleinste bouwstenen van eiwitten. Dit zijn zeer belangrijk voor de vorming van nieuwe vitale eiwitten en spelen ook in de overdracht van excitatie tussen zenuwcellen, evenals in de metabolisme een ondersteunende rol.

barnsteenzuur

Het zogenaamde barnsteenzuur wordt vaak gebruikt als aanvullende stof die een positief effect heeft op het menselijk organisme. Ze dient als antioxidant , zou het herstel van het zenuwstelsel bevorderen en de veroudering van menselijke cellen vertragen. Het breekt ook acetaldehyde af, een giftig bijproduct van het alcoholmetabolisme en kan onaangename katersymptomen verlichten.

boterzuur

Dit zuur wordt aangemaakt door de afbraak van glucose en verschillende bacteriestammen in kombucha, die ook in de menselijke dikke darm te vinden zijn. Het leidt tot de vorming van gezonde darmcellen en ontstekingen worden geremd kunnen.

azijnzuur

Het azijnzuur dat wordt geproduceerd tijdens de fermentatie van kombucha maakt het bijna onmogelijk voor niet-kombucha-microben (micro-organismen) om de thee te besmetten. Het heeft een sterke antibacteriële werking. Het kan ook de bloedsuikerspiegel verlagen omdat het betrokken is bij de afbraak van suiker en zetmeel.

gluconzuur

Wanneer glucose wordt afgebroken, is gluconzuur een bijproduct van de bacterie Gluconobacter. Deze bacterie komt zowel in onze darmen als in kombucha voor.

glucarzuur

Glucarinezuur komt van nature voor in peulvruchten, fruit en groenten. Ze kan Lichaamsontgifting versnellen en de lever ontdoen van kankerverwekkende stoffen, overtollige hormonen en andere gifstoffen.

 

enzymen

Enzymen zijn eiwitten die uit aminozuren bestaan en in het menselijk lichaam worden gebruikt als Katalysatoren voor chemische processen werken. Ze ondersteunen de spijsvertering en helpen het lichaam verschillende voedingsstoffen op te nemen uit koolhydraten, plantaardige vezels, vetten en eiwitten.

 

catechinen en andere polyfenolen

Deze antioxidanten zijn vooral geconcentreerd in de bladeren van planten het lichaam helpen oxidatie te voorkomen . Jij kan ook helpen verminderen lichaamsvet .

 

vitamines

B-vitamines

De groep B-vitamines is enorm en beïnvloedt veel verschillende lichaamssystemen. Ze zijn allemaal oplosbaar in water en daarom moeilijk een overdosis te nemen. In onderzochte Kombucha-monsters kwam het volgende: B-vitamines voordat:

Vitamine B1

ook wel thiamine genoemd. Het lichaam heeft het nodig om voedingsstoffen uit ons voedsel te metaboliseren en in energie bekeren Vitamine B1 ondersteunt ook verschillende zenuwfuncties .

Vitamine B2

ook wel riboflavine genoemd, wordt onder meer met succes gebruikt bij de behandeling van bloedarmoede en migraine. Daarnaast is vitamine B2 belangrijk voor de Afbraak van vetten, eiwitten en koolhydraten .

Vitamine B3

ook wel niacine genoemd, kan de risicofactoren voor een hartaanval aanzienlijk verminderen. Het helpt ook bij regulering van hormonen .

Vitamine B5

ook wel pantotheenzuur genoemd, helpt zowel goed als slecht cholesterol reguleren . Het krijgt dus een preventieve werking bij hartproblemen.

Vitamine b12

ook wel cobalamine genoemd, onderhoudt cellen in het bloed en het zenuwstelsel. Deze vitamine kan vooral tegen uitputting en bloedarmoede werken.

vitamine C

Vitamine C (ascorbinezuur) kan niet van nature in het menselijk lichaam worden aangemaakt. Het is voor hen Aanmaak van collageen en de opbouw van bindweefsel verantwoordelijk. Het sluit ook agressieve vrije radicalen af die een negatieve invloed kunnen hebben op het lichaam. Het ondersteunt ook de vorming van bepaalde boodschapperstoffen en hormonen bevordert de opname van ijzer in de darm .

 

Levende melkzuurbacteriën

De ophoping van levende micro-organismen kan een bijzonder gezondheidsbevorderend effect hebben op het menselijk organisme. Vooral de darmen kunnen baat hebben bij levende melkzuurbacteriën. Ze ondersteunen actief het behoud en de ontwikkeling van de darmflora en versterken tegelijkertijd het immuunsysteem.

KOMBUCHERY Blog Autor Merle 

Bedankt voor het lezen!
Meer van mijn artikelen van A, zoals alcoholvrije Ingwer , tot Z, zoals citroengemberkombucha, vind je op onzeKOMBUCHERY Blog. Laten we samen meer leren over kombucha!
Merle door Kombuchery

Hinweis: Dieser Artikel ist ausschließlich für Informationszwecke bestimmt und nicht als professionelle Analyse, Beratung oder medizinische Auskunft zu verstehen, sondern enthält die persönliche Meinung des Autors, basierend auf recherchierter Fachliteratur und eigener Erfahrung zum Thema.

0 reacties 0

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.

Lees verder