borg retour

Bedankt voor het kopen van onze heerlijke biologische kombucha. Blijkbaar vind je het lekker en heb je de eerste lege flesjes al.

Om het milieu te beschermen gebruiken we alleen duurzame herbruikbare glazen flessen met een statiegeld van 0,15 per fles. Dit komt overeen met een totaal van 1,80 per doos van 12. Dit bedrag wordt apart bij de verzendkosten opgeteld in de winkel en is inbegrepen in de totaalprijs op Amazon.n.

Je hebt twee mogelijkheden om onze statiegeldflessen te retourneren:

1. Gratis retourneren met DHL
2. Retourneren naar retailers die de fles in hun assortiment hebben

1. Gratis retourneren

1. Lege dozen

2. Gratis retourlabel

3. Lijmen & verpakken

4. Overdracht aan DHL

5. Terugbetalingen

6. Reiniging en hergebruik

De statiegeldflessen kunt u naar ons terugsturen en u krijgt dan het statiegeld terug.

Als gebaar van goede wil nemen we in Duitsland de DHL-verzendkosten voor vier dozen leeggoed (48 flessen) voor onze rekening. Verpak hiervoor de volledig geleegde flessen zonder deksel in de dozen van 12 en plak ze aan elkaar met pakkettape als een vierkant van 2x2 of verpak ze in een grote kartonnen doos. Het DHL retourlabel kunt u hieronder in het klantenportaal opvragen. U kunt het pakket dan afgeven bij de DHL pakketvervoerder of afgeven bij een willekeurig filiaal.

Tijdelijk 2x dozen van 12 gratis terugsturen:

In verband met het vermijden van contact vanwege het corona virus ontvangt u van ons tijdelijk een gratis DHL retourlabel vanaf twee dozen van 12 stuks.

Hier retourlabel vragen

Verklarende video voor het terugbetalen van de aanbetaling

2. Retourneren naar winkeliers

Over het algemeen kunnen herbruikbare flessen worden ingeleverd bij elke winkelier die de flessen ook in voorraad heeft. Hier vindt u onze verkooppunten in heel Duitsland.

U kunt onze flessen lokaal inleveren bij onderstaande fabrikanten van leeggoedautomaten. Alle fabrikanten zijn vertegenwoordigd in de gebruikelijke winkelketens, maar helaas zijn er geen "officiële" lijsten of kaarten met de exacte locaties:

- Diebold Nixdorf (25.000+ leegt machines): EAN geregistreerd - retour mogelijk als Markt containers vervoert, bijv. KOMBUCHERY, Wolfra of Ti
- TOMRA (9.000+ lege automaten): EAN geregistreerd - retour mogelijk als de winkel containers vervoert, bijv. KOMBUCHERY, Wolfra of Ti
- Sielaff (6.000+ lege machines): EAN geregistreerd, retour mogelijk als de winkel containers vervoert, bijv. KOMBUCHERY, Wolfra of Ti
- Trautwein SB Technik: Container geregistreerd - Retour mogelijk als Markt containers vervoert, bijv. KOMBUCHERY, Wolfra of Ti

We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat u binnenkort in heel Duitsland onze flessen nog makkelijker kunt inwisselen voor statiegeld!

Belangrijke notitie:
Veel leeggoedautomaten herkennen de fles door middel van de codering op de onderzijde van de fles. Plaats de fles met de code naar boven en eerst in de machine.